Silonky na každodenní nošení

Chodíte k nám jako ke odborníkům na punčochy a punčocháče a ptáte se nás na radu, doporučení, jaké punčocháče vybrat, protože najít ten správný odstín, který by vyhovoval Vaší pleti je snad stejně obtížné jako vybrat správný make-up. 

 Bohužel nezáleží jen na BARVĚ (odstínu, který bude sedět), punčochy musí být vyrobeny i ze pravého MATERIÁLU, aby jejich celkový VZHLED nevypadal moc uměle a punčochy tak tvořily přirozený dojem. V neposlední řádě pak záleží i na tom, aby výdrž (KVALITA) takových punčoch odpovídala i naší představě o CENĚ, kterou jsme ochotni za takové punčochy zaplatit.  

To jsou faktory, které budeme v našem následujícím (a vcelku podrobném) srovnání hodnotit!

Punčocháče jsme rozdělily do 3 skupin, v každé ty nejprodávanější typy!

  1. Zlatá střední cesta -  klasické silonky s lycrou
  2. Luxusnější varianty
  3. Nejlevnější varianty

 

 

1. Klasické silonové s lycrou (nejprodávanější typy)

 

Zenith 20

Laura 20

Super 20

Solo 20

Výrobce

Gatta

Gatta

Omsa

Conte

Materiál

Silon s lycrou

Silon s lycrou

Silon s lycrou

Silon s lycrou

Vzhled

Polomat

Polomat

Pololesk

Polomat

Barvy*

Přirozené

Přes 20 tělových odstínů

Přírozené i opálené

Přirozené

Cena

49 Kč

79 Kč

85 Kč

75 Kč

Kvalita a výdrž**

Klasická síla

Klasická síla

Pevnější lycra

Pevnější lycra

 

Zenith 20 DEN

Naše nejprodávanější punčocháče. Jsou dostupné pouze ve 3 odstínech tělových,  šedé a černé ale i tak je s nimi 90% zákaznic spokojeno, zejména pro svou cenu 49 Kč!

 

Laura 20 DEN

Punčocháče s nejširší nabídkou odstínů. Jen 20 odstínů tělových, 6 odstínů šedých atd. Punčocháče jsou sice kvalitou srovnatelné s výše uvedenými, ale pokud sháníte konkrétní odstín, je dobré o nich vědět!

 

Super 20 DEN

Jednoznačně nejoblíbenější punčocháče ve své kategorii hned z několika důvodů: punčocháče jsou jednak pevnější, než punčocháče o stejné síle (DEN) a zejména pro svůj výběr barev (italské odstíny zkrátka mají šmrnc)! Dostupné i jako 15 DEN.

 

Solo 20 DEN

Pevné, odolné punčocháče se zajímavou polomatnou až matnou strukturou, která tvoří nenápadný vzhled. Dostupné i jako 40 DEN (průhledný silon, ovšem pevnější).

 

 

Luxusnější silonky

 

Active soft 20

Prestige 20

Avicenum 20

Monika 20

Fortissima 15

 

Conte

Conte

Aries

Gatta

Gatta

Materiál

Ovíjená lycra s vitamínem E

Silon s mikrovláknem

Ovíjená lycra s vitamínem E

Mikrovlákno

Satin Sheers vlákno

Vzhled

Polomat

Polomat

Polomat

Matné

Matné

Barvy*

Přirozené

Přirozené

Přirozené

Přirozené

Přirozené

Cena

129 Kč

139 Kč

199 Kč

109. Kč

179 Kč

Kvalita a výdrž**

Pevná lycra

 

Klasická síla

Pevnější lycra

Pevnější lycra

Přidaný benefit

Přidaný vitamín E, stahující

Hedvábný vzhled

Přidaný vitamín, lehce kompresní

Zcela matný vzhled, krajkový sed

Neparatelná struktura, zcela matný vzhled

 

Active soft 20 DEN

Stahující punčocháče od lýtek na křečové žíly, přes stehna na celulitidu až po břišní partie, které lehce vytvarují celou postavu! Vlákno je navíc dvojitě ovíjené a proto je krásně měkké a příjemné k pokožce, navíc obsahuje mikrokapsle vitamínu E, který dodá nohám svěžest! Rozhodně srovnatelné s níže uvedenými, zároveň o téměř čtvrtinu levnější.  Dostupné ve variantě 20 DEN nebo pevějších 40 DEN (stále průhledné)

 

Avicenum 20 DEN

Lehce kompresní punčocháče firmy Aries, která se zaměřuje výhradně na punčocháče pro různá stadia problémů s křečovými žilami. Hodnocené punčocháče Avicenum 20 spadají do kategorie společenských (manažerských) punčoch, jsou nenápadně a přesto lehce nohu podpoří. Mají krásný matný vzhled a jsou stejně jako výše uvedené krásně měkké k pokožce. Dostupné dále v síle 15DEN, 40DEN nebo 70DEN.

 

Monika 20 DEN

Punčocháče z nejjemnějšího mikrovlákna jsou naprosto matné, mají okrasný krajkový sed, který oceníte především k mini-kouskům odívání (krátké sukně, šortky) nebo pod dres. 

 

Fortissima 15 DEN

Nejprodávanější tzv. “neparatelné” punčocháče. Satin Sheers struktura punčocháčů eliminuje jejich párání v případě zatrhnutí. Častým omylem je zaměňování výrazu “neparatelné” za “nezatrhnutelné.” Na každých punčocháčích si lze zatrhnout “oko,” ale v tomto případě by jste v nich měla dojít až domů (nebo někam, kde se můžete převléci) aniž by pustily ono neblahé oko přes celou nohu.

 

 

 

Obyčejné punčocháče (nejlevnější typy)

 

Inka/daniela

Nikola

Ariana

Zuzka

 

Darren

Darren

Novia

Zuzka

Materiál

Krepsilon

Krepsilon

Krepsilon

Krepsilon

Vzhled

Matné

Matné

Matné

Matné

Barvy*

Přirozené

Přirozené

Přirozené

Přirozené

Cena

25/29 Kč

35 Kč

37 Kč

79 Kč/4ks

Kvalita a výdrž**

Standartní
krepsilon

Standartní
krepsilon

Pružnější
krepsilon

Slabší
krepsilon

 

Žádné velké rozdíly mezi krepsilonovými punčocháči nehledejte. Rozdíly mezi jimi jsou minimální. Zatímco nejdražší ARIANA je pružnější, hustější a lehce antibakteriální, nejlevnější ZUZKA je nejřidčeji tkaná.

 

Další typy luxusních punčoch:

NUDITE: V případě neparatelných punčoch lze také zmínit NUDITE od Phillipa Matignnona, které jsou velmi odolné proti párání, zároveň jsou i bezešvé (nemají středový šev) a tak jsou téměř neviditelné! Cena 319 Kč.

Cote 6 DEN: když už byla zmíňka o neviditelných punčocháčích, Cote 6 DEN jsou jasným favoritem. Jsou tkané speciální 3D technologií z příze, která se při roztažení (natažení na nohy) téměř ztratí a pouhým (nezkušeným) okem bude skutečně neviditelná. 

 

POZN.