Punčocháče: Jaké nosit v sezóně 2021/22

Jaké jsou letošní módní trendy? O jaké barvy a jaké vzory doplnit letos šatník? Jaké punčocháče můžeme vybírat a jak je nosit? Kompletní a podrobný přehled o punčocháčích a jejich značení naleznete zde: Punčocháče a rozdíly mezi nimi

 

Každá z nás by měla mít na podzim připravenou zásobu punčoch (či punčocháčů) protože ty k podzimu neodmyslitelně patří. Všichni máme doma alespoň jedny ČERNÉ z mikrovlákna a jistě se najde i pár barev. Nejčastěji doporučujeme základní ROSALIA (109 Kč) nebo SATIN (119Kč). Vždy mějte připravené alespoň základní silonky s lycrou, my doporučujeme klasické za 59 Kč. Nestojí tolik a parádu udělají. Nikdy nevíte kdy je bude třeba rychle natáhnout.

 

Jak se orientovat?

Začneme barvami!

 

Z barev jednoznačně vedou punčocháče Satin 40 od Veneziany a nejoblíbenější je LIME. Z tradičních odstínu by v šatníku neměli tento rok chybět ani odstíny MARINE (námořnická modrá) nebo V.MILITARE (vojenská zelená). Často se nás zákaznice ptají na rozdíl mezi SATIN a ROSALIA. Obě mají sílu 40 DEN, jsou téměř stejné. Rosalia mají větší pružnost, lépe se natahují, ale zase mají jen malou paletu barev. Satin má desítky odstínu, což je velký výběr barev, které se lépe kombinují. Na prodejnách si barvy můžete porovnat podle vzorníků a přesně uvidíte, jaký odstín budou mít na vaší pokožce.

Smyslné vzory - NOVINKY AW2021

PM collant ricerato

Philippe Matighnon a Sisi

Italské značky SiSi a Philippe Matignon nám letos přichystaly vzory zajímavější a odvážnější. Všechny jejich punčocháče jsou ze satin sheers vláken a všechny jsou bezešvé, takže se nemusíte bát je vzít i pod upnuté šaty! Cenově se pohybují okolo 299-399 Kč, a patří k naprostému luxusu co se punčoch týče. A musíme uznat, že letošní vzory se oběma značkám povedly. Jsou jednoduché a přesto výrazné.

 

gattaGatta - Loretta a Laticce

Zatímco firma Gatta sází na klasické vzory Loretta 50 DEN, které jsou každý rok jiné, ale nikterak výrazné. Ideální proto zejména do kanceláří či na formální schůzky! Slabší 40 denová verze Laticce také stojí za vyzkoušení. Ceny nové kolekce se pohybují okolo 229 Kč.

 

2_Penti_SILVER DIAGONAL KLT. (kopie)Penti - klasika

Velmi oblíbenou značkou posledních let je turecká značka Penti, která se na náš trh po dlouhé době vrátila a vyplnila prostor kvalitních, ale cenově dostupných punčoch, které se z našeho trhu vytratily. V době covidové vsadili na klasiku a obnovili nejoblíbenější vzory z předešlých kolekcí, proto máme právě teď možnost nakoupit vzory, které jsme tak milovali!

 

 

 angora black siteCo něco na zahřátí?

Pojďme si to odstupňovat:

1. Gatta Rosalia 40 vs. Veneziana Satin 40 - které Vám budou pohodlnější, obě jsou ze slabého "mikra". Oboje se nosí téměř celý rok (vyjma letních měsíců). Jsou dostupné jak černé, tak barevné varianty.

2. Gatta Rosalia 60 vs. Penti COTTON - silnější mikrovlákno vs. mikrovlákno s bavlnou 40 %. Když přijdou chladnější měsíce (říjen-listopad), hodí se i silnější punčochy. Rozdíl je minimální, ale přesto znatelný. Punčocháče jsou méně průsvitné, ale stále ještě lehce prosvítají v ohybu kolen. Rosalia 60 je z čistého mikrovlákna, Penti COTTON jsou zase s bavlnou, tím pádem jsou příjemnější k pokožce.

3. Gatta Rosalia 100 vs. Penti EXTRA COTTON - hodně pevné mikrovlákno vs. bavlna 60 % s mikrovláknem. Řadíme je již do silných punčocháčů a jejich čas přichází s prvními mrazíky. Jsou neprůsvitné a stejně jako u předchozích - Rosalia je jiště mikrovláknová punčocha, zatímco EXTRA COTTON je s vyšším procentem bavlny.

4. Penti BAMBOO - silné punčocháče z bambusu. Kdo by neznal bambus? Je měkký, hebký a tak strašně pohodlný!

5. Penti ANGORA  - hřejivé punčocháče s akrylem a vlnou, jsou měkké, huňaté a krásně zahřejí. Hlavně až napadne sníh. Jsou to jedny z nejteplejších punčoch v naší nabídce.

 

 Shrnutí: Co bychom měli mít letost v šatníku?

1. Černé punčocháče - ať už mikrovlákno Gatta ROSALIA (109 Kč) nebo Veneziana SATIN (119 Kč). Doporučujeme vyzkoušet i Penti COTTON (149 Kč) s bavlnou. Jsou slabé, ale díky bavlně příjemné na dotek.
2. Veneziana SATIN 40 (119 Kč) - barvy LIME, MARINE a V.MILITARE (pokud preferujete spíše pastelové barvy šáhněte po CAMELLO, ROSA POLVERE.
3. obyčejné punčocháče Zenit (59 Kč)
4. Klasický vzor puntíků, protože ty se neztratí nikdy. Pokud jste spíše na decentní varianty, volte STIL pokud na výraznější, volte BIG DOTS.